Nr: 10 Ett slott, Ett hav och en andra dag på Skye

Efter en lång natt sömn så var det dags för dag två på min resa till Isle of Skye. Skye är den perfekta ön för vandring, så även fast min kropp skakade av trötthet och mina anklar och knän skrek av smärta så försökte jag mig på att vandra igen. Jag gick i alla fall i 1 och en halvtimme innan min kropp sa nej och jag sakta strosade ner mot bussen och vår väldigt trevliga busschaufför som underhöll mig med anekdoter från sitt liv.

Isle of skye är vackert oavsett om det är regn, snö eller solsken. De stora bergen och de långa vidderna av gräsmark har något skinande i sig. Det känns som man står still i tiden, och att ingenting annat är relevant förutom just där och då när man ser solen spela på bergen. På resan såg vi mängder av frigående får, men även de kända långhåriga Highland cows, de sötaste kossorna någonsin

På vägen tillbaka mot Aberdeen stannade vi till vid Eilaen Donnan Castle. Man förstår varför slottet anses vara det mest fotograferade slottet i Skottland, det ligger idylliskt på en udde i Loch Duich. Det var väldigt underligt att stå där, då man kände igen slottet på ett märkligt sätt. Déjà vu’n förklarades då jag fick reda på de många filmer där slottet har använts som filmplats. Den har bland annat figurerat i Highlander och James Bond – The World Is Not Enough. Allt föll på plats dock när jag insåg att slottet också använts i Mio min Mio, vilket var en av mina favorit filmer när jag var liten.

Det var en varm och solig dag, och en otroligt trevlig resa. Colin och Samantha var de ultimata reskamraterna. Jag vill gärna åka tillbaka till Isle of Skye, och kanske upptäcka fler av Hebriderna. Desto mer jag upptäcker, desto mer inser jag att jag inte sett någonting av Skottland.

Eng: Day two of my adventures to Isle of Skye, We visited Eilaen Donnan castle and enjoyed the nice weather.

Lämna ett svar