nr: 9 Över det blå havet mot Skye

Isle of Skye har länge varit ett resemål jag definitivt velat besöka. Igen och igen har jag hört människor runt om Skottland berätta om hur Skye har allt som Skottland har att erbjuda. Höga vattenfall, långa vandringsleder och fantastiska vyer. Tur nog fick jag möjlighet att åka med en bussresa från universitetet. Två av mina quiz-kamrater var med, Collin och Samantha, vilka gjorde hela resan otroligt trevlig. Tyvärr så började inte resan särskilt bra, då jag behövde spendera 6 timmar i sträck med den värsta åksjukan jag haft i hela mitt liv, vilket som ni nog kan förstå tog emot då jag ville uppleva landskapet och inte fokusera på att inte må illa.

När vi väl kom fram, och korsade bron till Skye så var jag gelt slut då jag inte lyckats få i mig någonting sen klockan 6 den morgonen. Det var ett intensivt schema då vi åkte upp lördag, och kom hem söndag. Det första vi gjorde var att vandra i cirka 2 och en halv timme, vilket resulterade i att jag vandrat mer än jag sovit på de 24 timmarna. Men oavsett hur trött jag var och hur mycket min kropp skrek efter sömn så försvann all ångest då man såg de fantastiska vyerna på vägen upp.

Solen spred sitt sken och helt plötsligt var allt underbart igen, jag satte mig på en sten och bara söp in den fantastiska friska luften och det ljusspel som gjorde det helt möjligt att jag blivit förflyttad till en folksaga. Efter vandringen åkte vi ner till Skyes största stad, Portree, och sov som stockar på vårt hostel.

Eng: First day in Skye, it was intense, lovely and I will definitively go back. we only stayed, staurday-sunday and I wish we had more time to explore. I was running on motion sickness, 2 hours of sleep and no food, but the beauty of Skye made up for everything.

Lämna ett svar